Trei pe o flotă

Trei pe o flotă

(fără a mai socoti şi căpitanul)


Cei trei erau de fapt patru. ‘Tuşa Aurica, Ştefan Botrop şi Ion Mălaimic, dar nu îl mai punem la socoteală şi pe căpitan. Povestea spune că atunci când flota românească s-a făcut nevăzută, pe lângă ea au mai dispărut şi aceşti trei oameni. Din fericire sau din nefericire aceşti oameni s-au întors. Flota, din păcate, încă rătăceşte prin sertarele unui marinar vestit.

Tuşa Aurica şi capitaliştii

Îmbrobodită cu un batic, de sub care îi ies fire grizonate de păr, cu faţa blândă, dar cu privirea ageră, ‘tuşa Aurica seamănă leit cu România. O bătrână schilodată, care abia mai poate supravieţui de pe o zi pe alta. Cât a fost încă în putere ‘tuşa Aurica s-a lăsat prinsă şi dezbrăcată  pe la colţuri de toţi cei care vroiau să ia o particică din ea şi s-o exploateze de trăiri şi sentimente. La fel cum a păţit şi România, ‘tuşa Aurica i-a lăsat să intre în ea şi s-o jupoaie de vie pe toţi cei care vroiau să facă tranziţia spre capitalism. Tranziţia spre capitalism s-a făcut, iar când se simţea şi bătrâna cât de cât împlinită, capitaliştii se privatizează şi în scurt timp o vând pe bătrână, bucată cu bucată pe bani puţini, unor investitori străini, care au lăsat-o piele şi oase.

Multiculturalismul lui Ştefan Botrop

Ştefan Botrop s-ar fi declarat un român fericit, dacă nu ar fi fost pe jumate ungur, calitate(sau nu) dobândită de la tatăl său. Acum asta n-ar fi nimic, dar Ştefan Botrop se consideră şi ţigan, de pe urma bunicei sale de pe mamă. Am putea spune că Ştefan Botrop este un fericit român-ungur-ţigan, dar nu, căci peste toate Botrop susţine că este şi evreu, deoarece s-a nimerit în cel de-al doilea război mondial vreo doi ani într-un lagăr de evrei, într-un mic orăşel din Polonia, numit Wisengrund, unde, culmea multiculturalităţii, se vorbea engleză.

Despre situaţia României Ştefan Botrop nu vorbeşte foarte mult, spune doar Eghyel o fos de ei politicieni, bozmeg pe ei din partea la mine. Fiind necunoscător de maghiară am considerat că aduce doar cuvinte de laudă asupra conducătorilor noştri, aşa că l-am îndemnat să mai îmi zică. Ştefan Botrop se uită în zare cu ochii lui mici şi verzi. Scuipă o coajă de sămânţă rămasă printre dinţi, apoi rosteşte: What my gun să mai spun acum? Un fleac, ne-au ciuruit!

Un iubitor de ţară şi de neam

Ni, mă, că `or făcutuăştia autostradă din Moldova spre noi, spre Ardeal, şi-apăi o făcut-o cu 4 benzi, două de venit spre noi şi două de depăşit, că nu mai încap moldovenii ăştia la noi în Ardeal. Ne sugrumă, domle, ne sugrumă, încă aşe ceva nu mi-o fost dat să văd”. Ion Mălaimic e trecut de prima tinereţe. E trecut şi de a doua tinereţe. Chiar şi de a treia. Se roagă în fiecare zi să-l strângă Dumnezeu, că prea m-am săturat să fiu încolţit, ba de unguri, ba de moldoveni. Că nu le-o ajuns trenul foamei, care venea de la Iaşi la Cluj, le-o mai făcut şi autostradă la moldoveni, continuă nea Ion, pe un ton rece, respingător.

Ion Mălaimic nu e nici comunist, nici democrat şi nici naţionalist. Bătrânul are propia lui ideologie politică. Despre Funar spune că “în epoca lu’ Funar funariotumă săturasem de roşu, galben şi albastru, iar despre Boc spune că “e mic, e mic Boc ăsta, da ridică…ridică multe semne de întrebare. Că numa din cauza lui or venitu mamele acelea în faţa parlamentului cu rahatu’, scuzaţi-mi expresia, cu căcatul progeniturilor, să le arate că aşa nu se mai poate”. La tot ce se întâmplă în vremurile acestea în România, Mălaimic are şi o soluţie: Cu ăştia ne-o fi mai bine când o zbura Bocu’, iar pe lângă el şi Băsescu şi Udrea, că tot mai bine era cu Iliescu şi  cu Nina, care se….Doamne iarta-mă, când partidul lua lumina. Hai Iliescu să trăiască, că-i capu’ la ţara noastră”.

Reclame

0 Responses to “Trei pe o flotă”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
metalliferii at Gmail.com
mai 2010
L M M J V S D
« apr.   oct. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Top click-uri

  • Niciunul

Blog Stats

  • 77.054 vizitatori
camere foto

Aboneaza-te la RSS

Adauga adresa ta de e-mail si primesti articolele de pe blog prin mail!

siteuldestirilogo

GTop.ro - tu unde te pozitionezi ?
Personal Blogs - Blog Catalog Blog Directory
Bloguri
Bloguri
Add to Technorati Favorites
Reprezint Bucovina in Recensamantul Bloggerilor
fotografiac

IACmedia News

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: